12.1.09

Google, una amenaça per al medi ambient

Buscava una foto per il·lustrar el tema aquest de l'existència de Déu, que deixaré per demà perquè fer-ho ara seria poc original, però m'he trobat una cosa que m'ha fet molta gràcia. Resulta que segons un estudi de la Universitat de Harvard, que sempre que es diu així muda molt, les cerques al Google, que és el buscador per excel·lència d'Internet, contribueixen a l'escalfament global del planeta pel consum d'energia que s'acumula en el conjunt de milions de cerques que es fan simultàniament arreu del món. I l'estudi hi posa fins i tot dades concretes: fer dues cerques al Google produeix el mateix diòxid de carboni (CO2) que posar a bullir l'aigua d'una tetera.

Diu que cada dia Google tramita a tot el món 200 milions de cerques, amb el que emet a l'atmosfera 1,4 tones de CO2 diàries, que són l'equivalent el consum de 60.000 Kw/h cada dia. El problema afegit és que bona part d'aquestes emissions són inútils perquè una cerca a Google posa en marxa paral·lelament diferents servidors de la companyia arreu del món (es diu que en té a Estats Units, Europa, al Japó i a la Xina), i l'usuari rep la resposta del que reacciona més de pressa, de manera que la resta acaben treballant per res.

Per si de cas, i per no abusar, a partir d'ara em proposo fer només un parell de consultes a la setmana. Sort que la foto del bus dels ateus ja l'havia buscat abans de veure això..!

2 comentaris:

  1. També ho he llegit, però aquest tipus d'estudis no em convencen. Es cert que hi ha un consum energètic en el funcionament de Google, tot i que em sembla exagerat lo de la tetera, i per tant una emissió de CO2 però al marge de les xifres, focalitzar atencions en aquest tipus de dades ho veig estèril.
    I no hem refereixo al teu post, que em sembla molt bé, sinó a utilitzar una metodologia pròpia de comptabilitat de costos unitaris per abordar un tema global.

    A reveure,

    ResponElimina
  2. Completament d'acord amb tu, Joan. Espero que hagis detectat en el comentati que, en el fons, me'n foto una mica. Evidentment no hi ha absolutament res que no tingui algun efecte en el medi. Potser algun dia a la Universitat de Harvard faran un estudi sobre quants microorganismes destruïm cada vegada que posem un peu a terra mentre caminem...
    Salut!

    ResponElimina

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat